Wednesday, 5 June 2013

Lawak okey lawak.

1.Saya text awak tak balas. Saya call awak tak angkat. Nak saya hantar surat guna burung merpati ke apa?

2. Budi bahasa haram . Maki orang sebab dia TAK faham bahasa kebangsaan DAN bahasa inggeris . Memang layak pun . BANGANG

3.  Anak : ''Ayahh , nak RM50 .'' Ayah : ''Ha ?? RM40 ? Kamu nak buat apa dgn RM30 ?? RM20 pun cukup kan ? Nah RM10 .'' Anak : -__-

4.  Mak aku pesan. Kalau nak cari GF/Isteri. Jangan cari lawa lawa. Sebab yang lawa lawa ni susah nak jaga :3

5.  Lelaki: "Kenapa nak nangis bila tengok cerita sedih? Cerita je pun."
     Perempuan: "Kenapa nak jerit bila tengok bola? Bukan dia dengar pun."

6.  Orang berbudi ➜ Kita berbahasa. Orang memerli ➜ Kita merasa. Orang berbudi ➜ Kita berbahasa. Orang memaki ➜ Kita belasah je ramai ramai kayy

7. "BF: You ni umpama babi lah. GF: Apsal pulak?! BF: Yela, babi kan haram kalau sentuh. Sama macam you. Jadi, jom kahwin? GF: JOM!" Sweetnya.

8. Ex buat open house → Pergi rumah Ex → Jumpa Ex → Ex bagitau → 'Aku nak kau balik' → *dalam hati , dia nak aku balik or dia suruh aku balik ?

9. *Bila kita dapat A dalam exam* Parents : Wah senang nya soalan ni. *Bila kita failed dalam exam* Parents : Soalan senang pun boleh fail ke?

10. Seburuk buruknya lelaki, jangan sekali kali memukul wanita. Ingat yaaa, kita lahir dari lubang vagina, bukannya lubang penis. Hargai wanita.

11.  Ustaz sekolah saya cerita, ada budak tanya dia. Lepas solat boleh tak kita doa macam ni ; Ya Allah Ya Tuhanku, doa aku, macam biasa.

12.  Perbezaan antara kereta baru dan pengantin baru ialah Kereta baru nampak lubang elak . Pengantin baru nampak lubang hantam lagi dalam :D

13.  1+1 = Gwiyomi. 2+2 = Gwiyomi. 3+3 = Gwiyomi. 4+4 = Gwiyomi. 5+5 = Gwiyomi. 6+6 = Gwiyomi. Siapa cikgu math hang ni? Mai sini aku nak jumpa ?

14.  Saat memalukan apabila anda sedar bahawa orang itu tidak melambai tangan pada anda.

 Semua lawak ni saya dapat dekt twitter. Well mereka semua AWESOME !! (:

Sakit Hati.

Hai semua.
Penat lah rasa macam tak sihat pun ada. Malam tadi tidur tak selesa. Badan rasa panas/sejuk. Kenapa ye? Demam kura kura ye. Huhu Pindah dekat ruang tamu baru tidur nyenyak. Aida call malam tu. Tak angkat. Sorry saya terreject dia punya call. Nak story nie. Semalam kan saya merajuk dengan dia. Sebab kelmarin dia tak msg/kol saya pun ): . So sad you know. Yeloo kalau busy pun at least cakap yang dia tak dapat. Tup tup hilang macam tu jew. Siapa tak bengang kan? Grrr ~~ . And last night he told me that dia tak ada kredit nak text. Tapi perlu ke sampai off fhone? Perlu? Ish marah betul nie. Tak boleh nak cakap ke? Adik adik pakai fon. Kenapa tak text yang dia tak ada kredit semua. Jangan sampai satu hari aku buat dekat dia okey? Tak sanggup to memang lah. Haish. Sabar jew lah, Nasib baik dia tak buat benda lain. Syukur (: . Marah marah pun. Im still loving you sayang. Sorry lah emotional sangat. Imissyou so badly. Sebab tu lah macam macam boleh fikir. So after this hopefully yang dia tak buat lagi. :)
Maaf saya memang kuat cemburu.
Saya kekadang terfikir adakah awak akan jadio milik saya satu hari nanti?
Sila pujuk sampai hati saya lembut okey?
Hahaha. Btak k batak.

Tuesday, 4 June 2013

Study oh study

Dah lama lia tak update blog nie. Halah lagipun bukan ramai follower takda orang baca kan? Maybe bila umur aku meningkat aku akan rajin update blog nie. Huhuuu Sekarang aku cuti sekolah wey. Saya masuk form 6 dekat my old school. Saya rasa saya seorang jew yang study dekat situ all my friends study jauh jauh. Pity of me. Tapi tak pe lah maybe ini lagi membuat aku bertambah fokus kan? Dapat U memang lah tapi bidang kulinary and aku ditempatkan dekat Dungun,Terengganu. Waw sungguh jauh. Tak dayo weeey. Lagipun bidang yang aku tak berapa minat. Memang minat tu boleh dipupuk tapi entah lah. Im not ready for studying at Unviversity. Haritu call kengkawan semua. Ada yang dah study ada yang tengah prepare barang for study. Kebanyakan member saya study dekat matrikulasi. Well mereka sangat pandai. Saya doakan kejayaan kawan kawan saya. Saya rindu sangat sangat. Semoga mereka baik baik disana , jumpa nanti kalau ada umur panjang. Saya datang rumah pergi beraya okey? Huhuuu. Saya harap dalam fokus and study harder untuk semester 1. Chaiyok sayang !!!